By admin

0

Hvorfor skal en hvidvin være kold, og hvordan du holder den kold

Categories : Blogindlæg

Mange vinelskere er enige om, at hvidvin smager bedst, når den er kold. Men hvorfor er det egentlig sådan? Og hvordan kan du selv sørge for, at vinen bliver kold? Dette blogindlæg giver dig svarene på disse spørgsmål. Vi vil også give dig nogle tips til, hvordan du kan holde din hvidvin kold i længere tid.

For at give den bedste smag

Det er vist, at vinens smag og aroma ændres, når vinen bliver opvarmet. Dette skyldes, at vinen indeholder mange forskellige stoffer, som hver især har en optimal temperatur for at udvikle sig. Hvis vinen bliver for varm, vil nogle af disse stoffer begynde at fordampe, og vinens smag bliver derfor mindre intens.

Derudover kan en vin med for høj temperatur fremhæve de sure og alkoholske noter i vinen, og gøre den dermed mindre behagelig at drikke. En vin med en for lav temperatur vil derimod være lukket, og mange af vinens smags- og aromastoffer vil være inaktive

Hvidvin skal altid være kold

Mange vinelskere er enige om, at hvidvin smager bedst, når den er kold. Grunden til at hvidvin skal være koldere end rødvin, er at hvidvin generelt er mindre tanninholdig og derfor ikke behøver den samme temperatur for at åbne sig.

Derudover indeholder hvidvin ofte meget frugtsyre, som kan være for stærk, hvis vinen ikke er kold nok. Hvidvin bør derfor serveres ved en temperatur på cirka fem til ti grader.

Vinkøleskab er genialt til opbevaring af hvidvin

Hvis du ønsker at have hvidvin klar til servering, når det passer dig, kan det være en god idé at investere i et vinkøleskab. Et vinkøleskab sikrer dig, at vinen altid er på den optimale temperatur, og du behøver derfor ikke at tænke på at putte vinen i køleskabet før servering.

Vinkøleskabe findes i mange forskellige størrelser, så du kan vælge det vinkøleskab, der passer bedst til dine behov. Et vinkøleskab er også en god idé, hvis du har mange forskellige typer vin, da de ofte har forskellige optimale temperatur.

Pas på ikke at overkøle din vin

Mange vinelskere tror, at jo koldere vinen er, jo bedre smager den. Men dette er ikke altid tilfældet. Hvis vinen bliver for kold, kan den nemlig også miste sin smag og aroma.

Derfor er det vigtigt, at du ikke overkøler din vin. Hvis vinen bliver for kold, kan du enten vente et par minutter, indtil vinen har nået den optimale temperatur igen, eller så kan du putte vinen i et glas vand ved stuetemperatur.