By admin

0

Så meget frugt og grønt skal du spise hver eneste dage

Categories : Blogindlæg

Hvis du vil følge Fødevarestyrelsens anbefalinger, skal du spise 600 gram frugt og grønt hver eneste dag. I artiklen her finder du tips til, hvordan du kan øge dit indtag af frugt og grønt, hvis du ikke p.t. får kværnet 600 gram dagligt.

Som bemærket anbefaler Fødevarestyrelsen, at vi danskere hver dag spiser 600 gram frugt og grønt. Dykker man ned i anbefalingerne, ser man ligeledes, at Fødevarestyrelsen helst ser mindst halvdelen af de 600 gram er grøntsager og meget gerne de grove af slagsen.

Hvis du ikke er nogen grøntsagsekspert, er det langt fra sikkert, du ved, hvilke grøntsager der er grove, og hvilke der ikke er.

I så fald kan vi sige, blandt de grove grøntsager finder du blandt andet kål, rodfrugter og ærter.

Det er langt fra alle danskere, der præsterer at spise 600 gram frugt og grønt hver dag, og hvis du er en af dem, for hvem dette ikke lykkes, skal du spidse ører! I de næste afsnit kommer vi nemlig med en række tips og tricks til, hvordan du kan øge dit daglige indtag af frugt og grønt.

Frugtordning på arbejdspladsen

Det bliver SÅ meget lettere at få sine 600 gram frugt og grønt, hvis man i løbet af sin daglig eksponeres for en masse frugt.

En effektive måde, hvorpå man kan blive dette, er via en frugtordning på arbejdspladsen.

Der findes en række forskellige udbydere af frugtkasser, som vil kunne levere frisk frugt til din arbejdsplads. Hvis du kunne tænke dig at se hvilke, så klik på linket herunder

Klik her, hvis du vil se en oversigt over leverandører af frugtkasser.

En fast kostplan

Med en kostplan er det relativt let at få de grøntsager og den frugt, man har brug for. I hvert fald hvis man er typen, der kan finde ud af at følge en sådan plan.

Er du det?

I så fald synes vi, at du skal give det et skud. Der findes en række fine kostplaner online, så du skal ikke bruge lang tid på Google for at finde et par gode kostplaner, som indeholder den mængde frugt og grønt, som Fødevarestyrelsen anbefaler, du får.

Skal børn spise lige så meget frugt og grønt som de voksne?

Ja, det skal børn, hvis de er mindst 10 år gamle.

Hvis de er yngre, kan de nøjes med at spise 300-500 gram dagligt. Dette er nemlig anbefalingen for børn i alderen 4-10 år.

Tak til Godappetit.dk

Ovenstående artikel er produceret med assistance fra folkene fra Godappetit.dk. Vi takker mange gange for hjælpen med tilblivelsen af artiklen!

Hvis du ikke kender Godappetit.dk, kan vi fortælle, at der er tale om et site, der byder på oversigter over blandt andet måltidskasser og frugtkasser.