By admin

0

Infrarød sauna 9

Categories : Blogindlæg

Sundhed & Sport & mad

Går man op i sport og sundhed i en bred forstand, er der næsten altid en ny behandling at prøve, andre vitaminer at teste eller en ny træningsform at forsøge sig med. Der er efterhånden utallige måder at være sund på, eller i hvert fald måder at opnå en følelse af sundhed. Nogle foretrækker blodpumpende træning, andre en stabil grøn kost, og nogle gør alt, hvad de kan på en og samme tid. Den store udfordring for mange er, at sundhed ofte er en livsstil. Mange har fået øjnene op for den energi, man får ved at leve et aktivt og sundt liv. Men de færreste har mulighed for at bruge halvdelen af deres dage i træningscentre, på at afveje kosttilskud og læse op på den seneste viden om hvilke råvarer, der er bedst for kroppen. Derfor er der mange, der søger mod metoder, behandlinger eller planer, som allerede er struktureret på forhånd. Dette sparer tid og energi, så dette enten kan lægges i træning eller bare hverdagslivet.

Infrarød sauna

En af de nyeste behandlingsmetoder er et besøg i en infrarød sauna. Nogle træningscentre har deres egne, så de kan kombineres med træningen, men de kan findes andre steder også. En infrarød sauna er lavet, så den røde stråling behandler mange forskellige helbredsudfordringer på én gang. Ikke nok med at det styrker immunforsvaret, og derfor også bekæmper forkølelse og betændelse, er det også med til både at øge blodcirkulationen og hjælpe mod for højt blodtryk. En infrarød sauna er desuden med til at udskille de affaldsstoffer, vi har i kroppen, hvilket også er med til at sænke restitutionstiden. Det betyder, at hvis man er glad for at træne og lægger mange timer i fitnesslokalerne, kan en tur i infrarød sauna efter træningen hjælpe musklerne med at restituere hurtigere. Den hjælper desuden mod ledsmerter og kan benyttes mod forskellige sygdomme, herunder psoriasis, gigt og fibromyalgi.

Hvor meget infrarød sauna?

Infrarød sauna er ikke en skadelig behandlingsform, men skal som alt andet benyttes med omtanke. Det betyder, at der også er anbefalinger for hvor meget, og hvornår man benytter en infrarød sauna. Der er intet problem i at benytte saunaen dagligt, men det frarådes at bruge den mere end 40 minutter pr. dag.

Det afhænger dog også af, om du bruger det som behandling mod noget konkret eller i højere grad som forebyggende eller restitution. Ved de sidste to tilfælde er det ovenstående fortsat anbefalingen. Men er din krop svækket af sygdom eller andet, bør behandlingen og tiden i den infrarød sauna sættes markant ned. Her anbefales ikke daglig brug og formentlig ikke mere end 5-10 minutter. Er du i tvivl om, hvordan og hvor meget du skal bruge saunaen, bør du derfor altid kontakte nogle, der ved mere.