By admin

0

Gå på kur – gode og anderledes kure til dig, der vil ned i vægt

Categories : Blogindlæg

Sommeren er her meget snart og det betyder du lige har nogle måneder til at gøre dig slank og lækker, så din krop er sommerklar. Det handler selvfølgelig ikke kun om at være slank, men også at have en sund og stærk krop. For at blive slank og sund, vælger mange at gå på kur. Her kan du blive klogere på nogle anderledes kure, som måske kan hjælpe dig.

LCHF kuren

En kur du måske ikke har hørt om, er LCHF kuren. Dette står for low carb, high fat. Det vil sige, man altså ikke spiser så mange kulhydrater og i stedet spiser mere fedt. Hvis man følger denne kur, spiser man blandt andet meget kød, fisk og mejeriprodukter, da de indeholder en masse sundt fedt. Det handler også om at få den sunde type fedt, nemlig umættet fedt. Dette er specielt fisk der indeholder dette, samt nødder, frø og avocado.

Lchfkure kan altså være for dig, hvis du gerne vil spise en masse lækker mad, er vild med kød, fisk og mejeriprodukter. Meget fedt gør også, at du føler dig mæt og forbliver mæt i lang tid. Når man ikke spiser så meget sukker, vil dit blodsukker stabiliseret og insulinniveauet, som er det fedtlagrende hormon, vil falde. Dette betyder din fedtforbrænding øger og netop gør at du bliver mere mæt. LCHF kuren er altså en god kur, hvis man gerne vil spise en masse og godt kan undvære mad med meget sukker.

Sense kuren

Sense kuren er en ret populær kur, der ikke handler så meget om at undgå specifikke madprodukter. Sensekuren handler om at bruge ens sunde fornuft. Det handler altså om, at du bruger dine hænder til at få den rigtige mængde mad. Dette gør man, så man ikke overspiser, da det ofte er et problem. Desuden fokuserer kuren også på, at du får den rigtige mængde af de vigtige næringsstoffer, nemlig protein, kulhydrat og fedt.

Til alle måltider skal du følge de principper, der følger med i Sense kuren. Det vil sige 1 til 2 håndfulde grøntsager, 1 håndfuld protein, en håndfuld stivelse og 3 spiseskeer fedt. Et eksempel kunne være en lille salat, 2 frikadeller, lidt pasta og olie til frikadellerne, nødder til salaten og avocado til salaten. Så har du fulgt alle principperne.

Sensekuren er god til dig, der ikke vil give slip på en bestemt type mad. Det er altså ikke ligesom LCHF kuren, hvor du skal undgå sukker, hvilket vil sige du skal undgå brød, pasta, ris og meget mere som mange spiser næsten hver dag. Sense giver dig plads til at bruge alt muligt mad, men samtidigt også spise den rette mad og på den måde blive sund.