By admin

0

Østers – en delikatesse og vitaminbombe

Categories : Blogindlæg

Der er ingen tvivl om, at østers i høj grad betragtes som en fin spise og en delikatesse rundt omkring i hele verden. De er yderst populære, og deles også flittigt på de sociale medier. Men det er der også god grund til. Du får nemlig friske og smagfulde delikatesser i utrolig høj kvalitet, men samtidig er det også en utrolig god kilde til en masse nødvendige vitaminer. Østers indeholder nemlig en masse gode mineraler som blandt andet zink, magnesium, jod, jern, omega-3, fosfor, selen, kobber, kalk og vitamin B12. Det vil altså sige, at østers faktisk indeholder alle de nødvendige vitaminer og mineraler, som vores krop har brug for. Det er dog bedst at vælge danske østers, hvis du vil have dem så næringsrige som overhoved muligt.

Få friske, danske østers leveret direkte til dit hjem

I Danmark får vi importeret østers fra lande som for eksempel Frankrig, men vi har også danske østers, som bliver fanget ved blandt andet Vadehavet og Limfjorden. Danske østers er bedre end de importerede, hvis du vil være sikker på, at de er helt friske og smagfulde, og på linket, kan du være sikker på, at få dem leveret direkte til dit hus efter, at de er blevet fanget i Limfjorden. På den måde er du altså sikret helt friske og nyfangede danske østers, og endda til en god pris. På linket kan du også finde flere forskellige og spændende opskrifter med danske østers og se, hvordan du bedst tilbereder de delikate vitaminbomber.

Spis dig smuk i østers

Der er ingen tvivl om, at med vitaminer og mineraler, kommer skønheden. Her er hvad de forskellige vitaminer og mineraler, som du finder i østers, bidrager med til din krop:

  • Hår, hud og negle

Zink, selen, omega-3 og jod er alt sammen med til at holde dine negle og hår sunde. Det får dine negle og hår til at vokse hurtigere, og er samtidig med til at forhindre knækkede negle og hårtab.

Magnesium, jern og zink er med til at holde huden spændstig, glat, og sund. Giver et yngre, renere og friskere udseende.

  • Skønhedssøvn

Østers har et højt indhold af magnesium hvilket, ifølge flere studier, skulle forbedre søvnlængden og søvnkvaliteten.

  • Hold den slanke linje

Til sidst skal det siges, at østers ikke indeholder særlig mange kalorier, og er en utrolig fedtfattig ret. Du indtager færre kalorier i forhold til de fleste andre alternativer til forret eller hovedret. Du kan derfor med god samvittighed spise dig mæt i de lækre danske østers, uden dårlig samvittighed overfor vægten.

To tips til at se, om din østers er frisk og god

  • Slå let på skallen. Hvis den lukker sig, så er den god og frisk, og hvis ikke, så er den død.
  • Skallen må ikke være skadet eller i stykker.
  • Når du åbner en frisk østers, så burde den dufte af frisk hav og salt.