By admin

0

Salsa – ikke dansen, men maden

Categories : Blogindlæg

Vi undersøger salsa – ikke hvordan du danser den, men hvordan du spiser den.

 

 

Hvad er salsa?

Salsa kan associeres med både mad og dans. Vi vil gerne udforske, hvad salsa er i mad og hvordan den spises – specielt i Mexico. Vi har været så heldige at interviewe en mexicansk food truck i Danmark lige nettop om dette.

 

Salsa kan være alt fra det lille glas, som vi typisk kender det i Danmark, til marinader der bruges til kød eller sauce der bruges til pasta. De små glasflasker eller syltetøjsglas som vi kender som salsa i Danmark er den industrielle version af noget som bliver lavet af en lang liste af ingredienser i Mexico. Disse salsaer er et grundelementer i det Mexicanske køkken og et nødvendighed til et lækkert måltid.

 

De røde salser kan være både friske, hvor tomater, løg, hvidløg, koriander og grønne chilier bliver blendet sammen til en sauce med få klumper i. Friskheden kan smages i salsaen dette er en meget populær variant af den røde salsa. De nævnte ingredienser kan variere afhængig af smag og traditioner. Det er vigtigt at understrege at der ikke er én fast opskrift til salsaer, men at der kan være mange forskellige versioner af f. eks. en rød salsa. Det uendelige antal af varianter afhænger af traditioner i hjemmet, kulturer, geografi og generelle smagspræferencer. Dette gør at det vil være svært i Mexico at finde én salsa der går igen, men åbner muligheden op for at smage mange forskellige.

 

En rød og røget salsa er også populær spise i mexico. Disse blive lavet med samme ingredienser som ovenover, men de får først en tur på en grill eller en stegeplade, hvor de bliver “brændt på”. Disse brændte sorte mærker på grøntsagerne samt de røgede chilier som de bliver kombineret med giver en røget og stærk smag, som er usammenlignelig med de salsaer der findes i supermarkedet.