By admin

0

En cykelpumpe gør din cykeltur sjovere

Categories : Blogindlæg

Det er ingen hemmelighed at en cykel skal pumpes for at fungere ordentligt. Men det er måske de færreste der ved, helt præcist hvor ofte en cykel egentlig bør pumpes. Det kommer an på hvor, og hvor ofte du benytter din cykel, men i nogle tilfælde bør en cykel pumpes en gang om ugen – sikkert en del oftere end de fleste tror.

 

For at kunne pumpe din cykel skal du bruge en god cykelpumpe. Nogle vælger den klassiske fodpumpe, du kan have stående i garagen eller i lejligheden, mens andre vælger den mere mobile håndpumpe du kan medbringe på tur.

 

Skal du bruge en cykelpumpe til din hverdagscykel, behøver du ikke hæfte dig for meget i udtryk som BAR/PSI osv. En hverdagscykel skal sjældent pumpes særligt hårdt, hvorfor pumpen heller ikke behøver have de helt vilde egenskaber. Du skal dog være opmærksom på at pumpen passer til de rette ventiler. Nogle cykelpumper passer til alle slags ventiler, mens andre kun passer til enkelte modeller.

 

En fodpumpe kan ofte pumpe hårdere og derfor fylde flere BAR/PSI i din cykel. Derfor er den populær til hjemmet, og gør det nemt at holde dine og familiens cykler ved lige året rundt. En fodpumpe fylder hurtigere et dæk end de mindre håndholdte alternativer.

 

En håndholdt cykelpumpe kan enten fås som manuel, hvor du selv skal pumpe, eller som Co2 pumpe, hvor du med en Co2-patron kan fylde et helt dæk på få sekunder. Co2 cykelpumpen er det populære valg til cyklister der ofte træner på mountainbike og racercykel, og har brug for at komme hurtigt videre, hvis uheldet er ude og man punkterer.

 

Med en god cykelpumpe bliver det en hel del sjovere at køre på cykel både til hverdag og motion. Cyklerne kører bedre, og holder frem for alt en hel del længere hvis de holdes pumpet til det anbefalede dæktryk. Du kan se på siden af cyklens dæk, hvor hårdt de skal pumpes. Dæktrykket skal gerne holdes i det anbefalede spektrum, for at cyklen kører som den skal.

 

Cykelpumper kan købes stort set overalt, og du kan faktisk få rigtig gode modeller til få penge. For få hundrede kroner kan du få fingrene i en glimrende fodpumpe, hvor du hurtigt kan pumpe, og de på de fleste modeller også aflæse BAR/PSI så du er sikker på at opnå det helt rigtige dæktryk på din cykel.

 

Det er også vigtigt at holde børnenes cykler pumpet. Selvom de ikke vejer meget, og cykler måske ikke køres så voldsomt, skal dæktrykket holdes korrekt. Både så sikkerheden er i orden, og det er sjov for børnene at køre på cykel.

 

Cykelpumper er nemme at bruge og fylder ikke det store. Du kan købe dem stort set overalt, og de behøver ikke at koste det store.