By admin

0

Sådan kan I gøre møderne og kontorlivet sundere for jer selv

Categories : Blogindlæg

Rigtig mange mennesker har i dag deres erhverv og arbejdsgang på et kontor. Det betyder at de som hovedregel sidder ned langt det meste af dagen når de er på arbejder med deres erhverv. Ydermere tager de fleste mennesker også bilen eller offentligt transport til arbejde. Det vil sige, at de faktisk sidder ned stort set hele dagen. Derfor kan det være rigtig svært at holde vægten og få en sund livsstil. Vil du gerne ændre dette på dit kontor? Så får du her tre fif til hvordan I kan gøre jeres kontorliv mere sundt.

Udskift kage og rundstykker med frugt

Alle ved at frugt og grønt er langt sundere for kroppen end kage og hvidt brød er. Alligevel er det langt mere normalt at servere kage og rundstykker end frugt, når man er på arbejde. Der følger selvfølgelig også en vis hygge med, når man serverer kage frem for de sunde alternativer. Men rigtig mange synes faktisk også at det er super lækkert at få frisk frugt serveret. Hvis I som virksomhed ønsker at give jeres ansatte og kollegaer et sundere alternativ til kage og rundstykker, så kan i skifte det ud med firmafrugt. I kan så blot vælge at servere kage en gang i mellem i stedet for som fast inventar ved jeres møder. Frisk vand og frisk frugt vil være et langt sundere valg end kage og kaffe.

Tag motion ind i hverdagen

Hvis I vil gøre endnu mere for at få mere sundhed ind i jeres erhverv på kontoret, så kan i indarbejde mere motion i hverdagen. Det kan i for eksempel gøre ved at lave walk and talk i stedet for at holde møderne omkring jeres erhverv traditionelt ved mødebordet. Ofte så kommer kreativiteten faktisk også langt bedre når man bevæger sig og får frisk luft samtidig. Så måske I ikke blot kan mærke det på sundheden men også på jeres arbejdsproces. Derudover kan I også investere i hævesænkeborde og dermed have muligheden for at stå mere op i løbet af dagen. Yogabolde er desuden også super gode at sidde på, når man skal sidde ned og arbejde. Her skal du nemlig både holde balance og det styrker også den core at sidde på sådan en bold.

Hold møderne korte og lav flere skift i løbet af en dag

Lange møder og mange timer foran en computerskærm er ikke lige frem det der fremmer koncentrationen og kreativiteten. Så hvis i også vil forbedre denne del, så vil det være en fordel at begynde at lave flere korte møder. Faktisk viser studier at møder bør holde sig til max tyve minutter pr gang. Derudover kan i lave små lege så I ikke blot sidder og stirre ind i computeren hele dagen.