By admin

0

Hold tænderne sunde med den rette behandling og mad

Categories : Blogindlæg

Når vi taler om at holde kroppen sund, er det vigtigt ikke at glemme vores mund. Særligt tænderne er et emne der kræver særlig opmærksomhed, da de spiller en stor rolle for vores overordnede sundhed. Tænder der ikke bliver holdt ved lige kan føre til smerter og sygdomme. Også visdomstænder kan være årsag til ubehag, hvis ikke de bliver tjekket. Ved at fjerne visdomstand, kan du forebygge de problemer der kan opstå.

Læs mere om, hvorfor du bør fjerne din visdomstand lige her, hvor netop dette gennemgås.

Gode grunde til at fjerne visdomstand

Selvom visdomstænder er helt naturlige, kan deres tilstedeværelse føre til komplikationer for mundens sundhed, uanset om de er synlige eller ej. Usynlige visdomstænder kan sidde og gnave og påvirke andre tænder. De synlige kan være svære at børste og rengøre. Er du i tvivl om der kan opstå problemer med dine visdomstænder, kan du med fordel få det tjekket hos en tandlæge. Nogle visdomstænder kan sagtens være harmløse. Hvis der derimod er udsigt til problemer, kan du med fordel fjerne visdomstanden. Få tid til tjek af din visdomstand allerede i dag.

Disse fødevarer forbedrer din mundhygiejne

Mundens sundhed er også påvirket af den mad vi spiser. Ønsker du at gøre mere for din mundhygiejne, er det oplagt at inkludere flere fødevarer i din hverdag, der har en positiv effekt. Særligt fiberrige grøntsager og frugter er gode, da de stimulerer spytkirtlerne så munden bliver renset. Også mælkeprodukter som ost og yoghurt har en positiv virkning, da de hjælper til at forstærke tændernes emalje. Af drikkelse er grøn te god, da den medvirker til at mindske de bakterier der kan lede til paradentose i gummerne.

Pas på disse fødevarer

Der er selvfølgelig også fødevarer der forværrer mundens hygiejne, og mange af dem er velkendte. Fødevarer som sodavand og slik er de typiske skurke, da de også er usunde af andre grunde. En fødevaretype hvis effekt på tændernes sundhed ofte bliver undervurderet, er tørrede frugter såsom dadler og ferskner. Disse frugter har et langt højere sukkerindhold end den friske variant, hvilket gør dem særligt hårde for tændernes emalje. Deres klistrede og seje tekstur gør, at der ofte vil sidde rester fast mellem tænderne efter man har spist.

Vær altid opmærksom på de signaler din krop sender. Så længe vi spiser med omhu og holder øje med vores mundhygiejne, kan vi holde vores tænder sunde.