By admin

0

Gør hverdagens mad til en smagsoplevelse

Categories : Blogindlæg

Mange kender hverdagens trivialiteter, og hos børnefamilier kan man godt komme til at sidde fast i de samme hverdagsretter. Det er nemt, man kender opskrifterne og så kan man nemmere gentage madplanerne. Det kan selvfølgelig være fint nok i en periode, men som mange ved, er god mad med til at give velvære. Derfor ligger der mange fordele i at pifte hverdagsretterne lidt op, og det behøver ikke engang at være svært – det kræver bare lidt nytænkning.

Den perfekte råvare til hverdagskøkkenet

Kylling er en af de nemmeste og mest taknemmelige råvarer at arbejde med, og så er det kun fantasien der sætter grænser for, hvad den kan bruges til. Kylling fås både som en hel kylling eller i mange forskellige udskæringer. Det åbner også op for forskellige muligheder i forhold til tilberedning. En hel kylling er god i ovnen eller på grill, mens kyllingebryst egner så godt på panden eller som protein i forskellige retter.

 

Derfor er der også mulighed for at tænke rigtig kreativt, når man arbejder med et kyllingebryst. En af de mere ”eksotiske” retter man kan lave, er kylling i karry. For mange er det en velkendt ret, men for de fleste er det en meget undervurderet ret. Den er nem og hurtig at lave, og så den passer perfekt til en travl hverdag, og smagen kan gøre selv en grå hverdagsaften til en god afrunding på dagen. Og så er mange børn vilde med den.

Kål er sundt, kål er hot, kål gør din velvære godt

Man har i mange år vidst, at kål er godt for krop og sjæl på rigtig mange måder. Det er en råvare, der er fyldt med vigtige mineraler og vitamin, og så giver kål en god mæthedsfornemmelse, uden at det feder. Dog kan det være svært at få tænkt kål ind i hverdagsretterne, samtidig med at det er noget børn helst skal kunne lide. Da kål fås i mange varianter, der alle har hver deres unikke smag, er der derfor også mulighed for rigtig mange forskellige smagskombinationer.

 

En af de kålretter der næsten altid er en sikker vinder, er coleslaw. De fleste kender den, som tilbehør til pulled pork, men faktisk er salaten velegnet til rigtig mange forskellige retter. Da den har en god blanding af det søde, det fede og det lidt sure, kan man kombinere den med grillet svinekød, kylling på alle mulige måder, eller som tilbehør til en god grøntsagstærte. Det er en nem og lækker måde at få kål på, og de fleste børn er vilde med den. Man skal dog tænke lidt i forvejen, da det er en salat, der tager lidt tid at lave, men man kan lave en god stor portion, og opbevare den i køleskabet. Den er ofte bedst dagen efter.